Ajankohtaista

Sähköinen laskutus lakiin

EDUSKUNNASSA HYVÄKSYTTIIN LAKI HANKINTAYKSIKÖIDEN JA ELINKEINOHARJOITTAJIEN SÄHKÖISESTÄ LASKUTUKSESTA.

Laki sähköisestä laskutuksesta astui voimaan 1.4.2019 koskien valtion keskushallintoviranomaisia ja yhteishankintayksiköitä. 1.4.2020 laki laajenee koskemaan muitakin hankintayksiköitä ja elinkeinonharjoittajia myös yksityisellä sektorilla.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lain mukaan yrityksellä on oikeus saada pyynnöstä lasku toiselta yritykseltä sähköisen laskun muodossa. Sähköisen laskun on täytettävä eurooppalaiset standardit eli sen täytyy olla tehty ja vastaanotettu rakenteisessa sähköisessä muodossa. Esimerkiksi PDF-muodossa lähetetty lasku ei kelpaa.

Lain tarkoituksena on keventää valtiohallinnon taloushallintoa ja vauhdittaa kaikkien siirtymistä automatisoidumpaan taloushallintoon niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin saralla.

MITÄ SÄHKÖINEN LASKUTUS TARKOITTAA YRITTÄJÄLLE JA YRITYKSELLE?

Käytännössä uusi laki edellyttää jonkin sähköisen laskutuksen mahdollistavan laskutusjärjestelmän käyttöönottoa. Meidän asiakkaistamme jo valtaosa käyttää Procountoria, jonka kautta sähköisiä laskuja on lähetetty ja vastaanotettu jo yli kymmenen vuotta. Jos yrityksesi taloushallinto hoidetaan ”perinteisesti” paperikirjanpitona ja olette tottuneet tekemään laskut omiin Excel-pohjiinne, kannattaa varautua muutokseen.

TARJOAMME RATKAISUN.

Nyt jos koskaan on hyvä hetki harkita taloushallinnon sähköistämistä kokonaisuudessaan. Sähköinen laskutus on vain osa sähköistä ja automatisoitua taloushallintoa.

  • Raportointi muuttuu ajatasaisemmaksi
    • Perinteisessä taloushallinnossa peilataan tilannetta n. kuukauden takaa. Sähköinen taloushallinto mahdollistaa ajantasaisen tilanteen saamisen yrityksen taloudessa viikon tai jopa päivän tarkkuudella.
  • Kaikki hoituu samasta järjestelmästä
    • Meillä on käytössämme Procountor. Procountorin kautta hoituu laskutus, maksuliikenne, kirjanpito, palkanlaskenta ja näin käytännössä kaikki mitä yrityksen taloushallinto vaatii.
  • Hyvästit paperisotkuille ja kuittien kaivamiselle auton penkkien alta
    • Sähköisen järjestelmän suurin etu löytyy tiedonkäsittelystä. Kun laskut ja kuitit ovat sähköisessä muodossa, ovat ne helpommin saatavilla ja varastoituna.

Meillä on lähes kaksisataa tyytyväistä asiakasta sähköisen taloushallinnon maailmassa. Jos kiinnostuit yrityksesi taloushallinnon sähköistämisestä ja meistä tilitoimistona, ota yhteyttä niin jutellaan lisää. Siirretään taloushallinto tähän päivään ja laitetaan sähköinen laskutus kuntoon.

Kiinnostuitko?

Kiinnostuitko ammattimaisesta kirjanpidosta henkilökohtaisella palvelulla? Ota yhteyttä meihin jo tänään, ja katsotaan yhdessä, millaisia ratkaisuja voimme tarjota yrityksellesi. Hoidamme kirjanpitoa ja tilinpäätöksiä ympäri Suomea, ja voit asioida myös paikallisissa toimistoissamme.

Ota yhteyttä