Uutta kohti

Yrityksen perustaminen

Tällä sivulla kerromme sinulle tarkemmin yrityksen perustamisesta. Meiltä löytyy siihenkin yli 30 vuoden kokemus ja ammattitaito. Meidän kanssamme byrokratia helpottaa ja voit keskittyä olennaiseen!

Cimson Yrityspalvelut apunasi

Yrityksen perustaminen

Oletko perustamassa ensimmäistä yritystäsi, pohtimassa yhtiömuodon muutosta tai yrityksesi omistuspohjan laajentamista? Saat meiltä avaimet käteen -palveluna yrityksen perustamisen tuen, jolloin koko prosessi hoituu mahdollisimman vaivattomasti.

Huolehdimme yrityksen perustamiseen liittyvistä paperitöistä ja hallinnollisista seikoista puolestasi. Samalla saat meiltä neuvontaa ja konsultointia alkuvaiheeseen sekä opastusta taloushallintosi aloittamiseen, järjestämiseen ja hoitamiseen.

Olemme luotsanneet menestyksekkäästi satojen yritysten perustamista lukemattomilta eri toimialoilta.

Autamme yrityksen perustamisessa muun muassa silloin, kun kyseessä on

 • toiminimen muuttaminen osakeyhtiöksi
 • uuden osakeyhtiön perustaminen
 • avoimen tai kommandiittiyhtiön perustaminen
 • osuuskunnan tai yhdistyksen perustaminen
 • toiminimen perustaminen

Suosituin yrityksen perustamisen asiakkaamme on osakeyhtiö, ja olemme erikoistuneet pk-yritysten kumppanuuksiin.

Yrityksen perustaminen

Avaimet käteen -palvelu

Yrityksen perustaminen voi tuottaa päänvaivaa aloittavalle yrittäjälle sekä yhtiömuotoaan muuttavalle toimijalle, sillä asiaan liittyy paljon paperityötä sekä lainsäädännön ja verotuksen opiskelua. Esimerkiksi tilikauden määrittäminen on seikka, johon tulee paneutua huolellisesti perustamisvaiheessa, sillä se vaikuttaa taloushallintosi toimenpiteiden ajoittamiseen, oikea-aikaiseen hallinnointiin ja verotukseen.

Kun siis haluat hoitaa yrityksen perustamisprosessin mahdollisimman vaivattomasti, voit kääntyä meidän puoleemme! Räätälöimme tarpeisiisi sopivan palvelupaketin, jonka avulla voit keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen ja kasvuun sen sijaan, että käyttäisit tuntikausia paperityöhön.

Osakeyhtiön perustamispakettimme sisältää esimerkiksi

 • aloituspalaverin
 • perustamissopimuksen
 • yhtiöjärjestyksen
 • kaupparekisteri-ilmoituksen
 • tarvittavat kokouspöytäkirjamallit
 • arvion tilintarkastuksen tarpeellisuudesta
 • prosessin ohjaamisen yrityksen rekisteröimiseen saakka

Tarvittaessa saat meiltä myös opastusta alkavan yrittäjän

 • liiketoimintasuunnitelmaan
 • kannattavuus- ja rahoituslaskelmiin
 • taloushallinnon järjestämiseen

Osakeyhtiön perustaminen alkaen 300 euroa + alv.

Yrittäjä

Pohjatyö ennen ensimmäisen yrityksen perustamista

Tuemme aloittavia yrittäjiä yrityksen perustamisessa ja aloittamisessa, mutta ennen tätä yrittäjänä sinun kannattaa perehtyä yrityksesi liiketoiminnan tarkoitukseen ja tavoitteisiin. Näin ollen liiketoimintasi saa alleen mahdollisimman hyvät lähtökohdat.

Suunnittele ja toteuta ennen perustamistoimenpiteitä seuraavat asiat:

 • kattava liiketoimintasuunnitelma
 • liiketoimintakonseptisi ja toimialasi kuvaus
 • yrityksesi nimi
 • yrityksesi omistajat ja vastuuhenkilöt

Saat meiltä tukea ja neuvoja tapauskohtaisesti myös edellä mainittuihin seikkoihin, joten ethän epäröi kysyä, jos jokin asia yrityksesi perustamisessa mietityttää!

Yhtiömuoto

Miksi kannattaa perustaa osakeyhtiö

Osakeyhtiö on Suomen suosituin yhtiömuoto, ja maassamme toimii yli 260 000 osakeyhtiötä.

Moni päätyy osakeyhtiön perustamiseen siksi, että siten yrityksen kasvattaminen ja voitontavoittelu onnistuu helposti. Osakeyhtiön kautta voit laajentaa yrityksesi omistajapohjaa, nostaa osinkoja ja suunnitella kasvavan yrityksen verotuksen edullisemmaksi. Osakeyhtiömuotoisen yrityksen perustaminen on mahdollista pienellä rahalla, sillä vuodesta 2019 lähtien se ei ole enää vaatinut vähimmäisosakepääomaa (ennen 2 500 euroa).

Toiminimen muuttaminen osakeyhtiöksi on järkevää esimerkiksi silloin, kun haluat skaalata toimintaasi, liikevaihtosi kasvaa tai kun haluat nostaa yrityksesi mielikuvaa ja uskottavuutta yrityskentällä.

Osakeyhtiömuoto voi myös hajauttaa vastuuta. Toiminimiyrittäjä vastaa itse yrityksen veloista ja velvollisuuksista, mutta osakeyhtiön tapauksessa vastuuta voi siirtää yhtiölle. Näin ollen toiminnan kasvattaminen on tietyissä tapauksissa turvallisempaa liiketoiminnan kannalta. Monesti myös verotus on edullisempaa osakeyhtiössä silloin, kun tulosi ja toimintasi kasvavat.

Tukea toiminimiyrityksen perustamiseen

Toiminimen perustaminen on suoraviivaisempi prosessi verrattuna osakeyhtiön aloittamiseen. Monissa tilanteissa yrityksesi aloittaminen on kuitenkin sujuvampaa, kun tukenasi on yrityspalveluiden ammattilainen. Huolehdimme toiminimiyrityksesi perustamisen hallinnolliset työt puolestasi hintaan 100 e + alv.

Cimson Yrityspalvelut - Yrittäjän tuki kaikissa taloushallinnon kysymyksissä

Oletko valmis ottamaan seuraavan askeleen yrityksesi perustamisessa? Ota meihin yhteyttä, ja käydään yhdessä läpi, miten voimme tukea yritystäsi alkuun sekä kasvun ja kehityksen uralle.

Toimintamme pohjautuu henkilökohtaiseen palveluun, konsultoivaan otteeseen ja tarpeidesi mukaan räätälöitäviin palveluihimme. Voit kääntyä puoleemme kaikenkokoisten taloushallinnon kysymysten kanssa, olitpa sitten yksinyrittäjä tai kasvavan osakeyhtiön johdossa.

Löydät paikalliset palvelumme Keski-Suomesta ja Päijät-Hämeestä. Palvelemme sujuvasti myös etäyhteyksien avulla asiakkaitamme ympäri Suomea.

OTA YHTEYTTÄ

Kuinka voimme auttaa?